Nieuw in de Etsy Shop

Nieuw in de Shop is de DIY kit sleutelhanger maken met houten kralen en Flower of Life bedel.

Maak deze sleutelhanger zelf met het pakketje met tien leuke kralen, een stukje waxdraad, een sleutelring en een mooie bedel van 2 cm doorsnede. €3,97 met gratis verzending.

Als je geen zin hebt om het zelf te maken, koop het dan kant en klaar voor €4,95 met gratis verzending. Ook leuk voor Moederdag.

Blijf op de hoogte van DIY projecten, kunst, vintage, en upcycle-projecten.

DIY papieren zakjes maken van gebruikt papier

Voor het maken van deze papieren zakjes gebruikte ik verschillend gebruikt papier. De kleine zakjes maakte ik van oude tijdschriften. Af en toe koop ik oude tijdschriften bij de bibliotheek of de Slegte, daar zitten vaak mooie foto’s in en het papier leent zich voor het vouwen van zakjes of doosjes.

Voor de grotere gebruikte ik oude behangstalen. Deze behangstaalboeken kun je vaak gratis krijgen bij DHZ zaken, het zijn dan oude boeken met behang wat uit de mode is. Het papier is stevig en erg bruikbaar voor leuke projecten. Ik gebruik het behangpapier ook als kaft voor boekjes.

Ook bruin pakpapier vind ik altijd erg mooi, het wordt vaak als opvulling gebruikt in verzenddozen. Om het op te vrolijken kun je het bestempelen of er een figuur op borduren met borduurgaren. Tekenen en schilderen kan natuurlijk ook. Ik gebruik ook wel cadeaupapier, maar dat vind ik meer geschikt voor origami.

Koop de tutorial voor het maken van cadeauzakjes in mijn Etsy Shop of meld je aan voor mijn nieuwbrief, dan krijg je hem gratis als dank voor je aanmelding.

Misschien vind je dit blog over Washi tape ook leuk

Creëer elke dag!

Om de inspiratie op gang te houden is het een goed idee om elke dag, of in elk geval heel regelmatig te creëren. Inspiratie komt als je bezig blijft met experimenteren. Het maakt dan niet zoveel uit wat je onderwerp is, zolang je maar bezig blijft. Juist ‘onbelangrijke’ dingen maken geeft vrijheid en ruimte voor spel, ontdekken, proberen, experimenteren, plezier.

Verzamel onderwerpen

Door onderwerpen te verzamelen op alle mogelijke manieren, zoals het uitknippen van foto’s uit tijdschriften, inspiratieborden maken op Pinterest, foto’s maken als je onderweg bent, van van alles en nog wat, en deze onderwerpen gebruiken voor jouw creative uitingen. Het maakt niet uit of je tekent, schildert, fotografeert, muziek maakt, schrijft, dicht enzovoorts.

Gaandeweg ontdek je dan ook meer en meer wat jou nou precies inspireert. Wat jij interessant vindt. En dit wordt een spannende ontdekkingstocht naar jezelf en wat het is dat jij wil delen. Dat delen is ook een belangrijk onderdeel van creëren, want we creëren niet alleen voor ons eigen plezier, maar we willen het delen met anderen. En dat is tegenwoordig heel makkelijk met social media.

Doe je ook mee?

Ook door te kijken naar wat anderen maken, krijg je inspiratie. Doe je ook mee met elke dag creëren? Wordt dan lid van de Facebook-groep ‘Atelier Vera Nievelstein’ en wordt geïnspireerd door wat anderen maken en deel jouw maaksels in de groep om anderen te inspireren. Tot ziens in de groep!

Washi tape wasknijpers

Kleurige knijpers voor je knabbels

Beplak wasknijpers met washi-tape voor deze vrolijke knijpers om je knabbels vers te houden. Met al die vrolijke washi-tapes kun je allerlei voorwerpen opvrolijken, zoals deze saaie wasknijpers. Niet voor de was, maar ook handig voor het vers houden van je knabbels bijvoorbeeld.

Meld je aan voor de nieuwsbrief met binnenkort meer washi-tape ideeën!

Upcycle too! Creëer kleur in je interieur.

Met de verf die ik nog over had heb ik een aantal opbergers geverfd. Een mandarijnenkistje, een appelmandje, een houten kratje en een rieten bloempot. Nu ik het blauw niet meer kan zien, wil ik ook andere kleuren gaan uitproberen van deze Annie Sloan Chalk Paint. Echt geweldige kleuren, ik kan nog niet kiezen, maar daar komt zeker een ander blog over. Zo creëer je kleur in je interieur en krijgen kistjes, mandjes, bloempotjes etc een tweede leven.

Xena vindt het allemaal heel interessant 😉 op die foto is de mand twee keer geverfd. Op de zevende foto van de bloempot zie je de mand in de was gezet, maar nog niet uitgewreven, in de foto met plant is de mand af. De bakjes zijn ook twee keer geverfd, zonder wax.

Kijk voor het kastje voor en na in het vorige blog

Bij Shabby Treats kun je meer prachtige voorbeelden en kleuren vinden.

upcycled kastje

Upcycle!

Dit kastje wilde ik een tweede leven geven en met deze verf gaat dat heel makkelijk. Het is ook milieuvriendelijk en ruikt niet. Eerst het kastje voorbehandelen met St Marc, wat ook milieuvriendelijk is. Deze heeft drie lagen verf en de pot was maar voor driekwart leeg. Het is dure verf, maar omdat je zo weinig nodig hebt is het goedkoper dan andere verf. En het werkt echt super makkelijk. Nabehandelen met was om de verf te beschermen en voor een mooie glans. Je kan zelf bepalen of je het mat of glanzend wil, hoe meer je oppoetst na het in de was zetten, hoe meer het gaat glanzen. Ik heb Annie Sloan Chalk Paint Aubusson Blue gebruikt met transparante was.

Kijk voor veel mooie voorbeelden Annie Sloan verf bij Shabby Treats. Hier kun je de verf ook online kopen. De St Marc kun je op veel plekken kopen, zoals bij bouwmarkten of bol.com

Volgende week meer upcycle-projecten met deze verf!

Sleuteletui

Handgemaakte sleuteletuis

Van vijf kleine lapjes prachtige stof met Chinees dessin heb ik sleuteletuis gemaakt. De lapjes stof waren ongeveer 20 x 15 cm.

Als eerste zigzag je het hele lapje stof rondom. Vouw dan de stof dubbel met de goede kan naar buiten. Daarna vouw het nog een keer dubbel en stik de onderkant en de zijkant vast. Knip de zijkant langs het stiksel af en zigzag de rand.

Sleuteletui maken

Vouw de bovenrand om en plaats de lus. De bovenkant naai je met de hand. Naai de lus vast aan de binnenkant van het zakje. Draai het zakje binnenstebuiten zodat de goede kan buiten zit.

Bevestig een sleutelring aan de witte lus en de sleutels aan de ring.

Koop deze etuis in mijn Etsy Shop.

Bekijk meer berichten over DIY

DIY boekbinden

DIY-Kit voor het maken van een notebook met Japanse binding

Vind je het ook zo leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Denk je dat boekbinden ingewikkeld is? Met deze FUN DIY-kit kun je heel makkelijk Japans boekbinden leren. Geen ergernis meer, dat je de materialen niet hebt en natuurlijk met gratis E-book met ‘stap voor stap’ foto’s.

Nadat je dit boekje in elkaar hebt gezet, kun je gemakkelijk je eigen boekjes maken. Heerlijk tekenen en schrijven in je zelfgemaakte boekjes!

Wil je zien wat er allemaal mogelijk is met deze mooie boekbindmethode? Op mijn pinterest bord Japans Boekbinden zie je allerlei mooie voorbeelden van de verschillende variaties van de Japanse binding.

Deze kit koop je in mijn Etsy Shop voor 16,47 Euro
en in de maand Februari 2021 in de aanbieding voor 14,95 inclusief verzendkosten. Gebruik de code: ACTIE0221 bij je bestelling.

Wil je op de hoogte blijven van Atelier Vera Nievelstein, inspiratie, ideeën, handgemaakte producten, kunst, grafiek, tekeningen. Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief.

pioenroos

Bloemblaadjes drogen in de oven

Je kan bloemen of bloemblaadjes drogen in de oven en daarna gebruiken voor van alles en nog wat. Als rozenthee, rozenwater, potpourri, om rond te strooien of zoals hier om te bewaren en in te lijsten. Je kunt elke soort bloemen nemen om te drogen en ik heb hiervoor pioenrozen gebruikt.

Droog de blaadjes in de oven. Ongeveer een uur bij 50 graden Celsius.

Ingelijste rozenblaadjes
Lijst ze in
Delfts blauw schetsboek Japanse binding

Delfts blauwe kaft voor Japans schetsboekje

Voor het maken van mijn nieuwe schetsboekje heb ik voor de kaft een Delfts blauw cadeauzakje gebruikt wat ik had bewaard. Het boekje is gemaakt met de Japanse (Nobele) binding; Kouki Toji. Een variatie op de Japanse vier-gats binding. Dit keer heb ik tekenpapier gebruikt voor de vulling. De binnenkant van de kaft is bekleed met handgeschept papier.

Voor deze techniek heb ik een tutorial gemaakt die je in mijn Etsy shop kan kopen voor 2,96 Euro. Deze handleiding laat je stap voor stap zien hoe je een boekje kan maken met deze binding. Het is een eenvoudige binding waarbij je losse vellen papier samenbindt. Je kunt dus ook bestaande vellen papier (met recepten, tekeningen, foto’s, ideeën etc) samenbinden tot een boekje.