Lesrooster

Lesrooster schilderworkshops 2016

De workshops zijn elke eerste maandag van de maand van 13:30-16:00 uur en kosten €25,- per keer inclusief materiaalkosten. Je kunt korting krijgen met de 5-strippenkaart, dan betaal je €22,- per workshop. Voor privé les betaal je €95,- per workshop. Kijk voor meer informatie bij schilderworkshops.

Maandag 18 april: schilderen, naar aanleiding van collages en/of afbeeldingen. We gaan schilderen met acrylverf op papier en maken meerdere schilderijen om voeling te krijgen met het onderwerp. Met behulp van een kader kiezen we een mooie compositie voor elk schilderij.

Maandag 23 mei: schilderen, patronen in het dagelijks leven. Er zijn foto’s aanwezig, maar je kan ook zelf foto’s maken met je mobieltje en die meenemen. Kijk rond in je omgeving op zoek naar patronen en maak een er een foto van. De foto’s gebruiken we om een schilderij op doek te maken.

Maandag 20 juni: tekenen en schilderen, wiskundige patronen. Er zijn veel verschillende wiskundige patronen die kunnen inspireren tot een schilderij of tekening. We gaan patronen tekenen en kijken wat er gebeurd als je een fout maakt in het patroon. Wordt de tekening er interessanter door, of niet? Je kunt de tekening(en) gebruiken voor het maken van een schilderij. We maken het schilderij op een klein doek.

Maandag 6 juni: stempelen, patronen maken door te stempelen. We gaan zelf een stempel maken en hiermee patronen stempelen op papier. Zo kun je een mooi kunstwerkje maken, maar ook cadeaupapier en een kaart. Voorbeelden zijn aanwezig.

Maandag 18 juli: tekenen en/of schilderen, het onderwerp is patronen in de architectuur. Het eerste wat in mij opkomt zijn de ramen van torenflats mooie patronen vormen door bijvoorbeeld het licht achter de ramen. Maar er zijn meer patronen in de architectuur te vinden, we gebruiken ze als aanleiding om te tekenen en/of te schilderen. Kijk zelf ook of je voorbeelden kan vinden.

Maandag 22 augustus: tekenen en/of schilderen van Islamitische patronen. De prachtige afbeeldingen van Islamitische patronen vormen een rijke inspiratiebron als je patronen wil tekenen en schilderen. We gaan bestaande patronen natekenen en/of schilderen. Er zit een systeem in de wijze waarop je de patronen tekent, maar al doende leren levert ook mooie resultaten op. We zullen beide doen. Afbeeldingen zijn aanwezig, maar zijn ook prachtig om zelf te verzamelen!
Als je op doek wil schilderen, neem dan zelf een doek mee, dan kun je zelf de afmetingen kiezen.

Maandag 19 september: linosnede, patronen zijn ook zeer geschikt om met de grafische techniek linosnede uit te voeren.  Uit de voorgaande inspiratiebronnen waarvan afbeeldingen in het atelier aanwezig zijn zullen we eerst een ontwerp maken en deze later uitsnijden in linoleum. Hierna kunnen we de linosnede afdrukken, dit doen we op een manier die je ook gemakkelijk zelf thuis kan doen.

Maandag 17 oktober: vrije opdracht, je bepaald zelf welke van de voorgaande technieken en inspiratiebronnen je wil gebruiken. We gaan lekker aan het werk, op zoek naar onze eigen voorkeuren om onze eigen inspiratiebronnen aan te boren. Zo kunnen we ook na de workshops zelf verder met het creatieve proces.

Maandag 21 november: collage, we gaan afbeeldingen verzamelen uit tijdschriften van patronen en hier collages van maken. Hierdoor krijgen we inspiratie en ideeën over patronen waarmee we verder kunnen werken. Van de collages maken we een uitsnede die we gaan tekenen; een mooie aanleiding voor meer teken- en schilderwerk.
Voor de collages er zijn tijdschriften aanwezig, maar je kunt natuurlijk al van tevoren op zoek gaan naar mooie plaatjes of zelf tijdschriften meenemen.

Maandag 19 december: tekenen, patronen in de natuur. We gaan patronen van groenten natekenen. Heb je wel eens een rode kool doormidden gesneden? Zo zijn er in allerlei groenten en fruit prachtige patronen zichtbaar die inspireren tot het maken van tekeningen. Er zijn afbeeldingen en echte groente en fruit aanwezig, zelf afbeeldingen meenemen van mooie patronen uit de natuur is ook mogelijk.

Aanmelden: